top of page

מה עושים עם הילדים בבית בשבת גשומה?

סופ"ש גשום לפנינו, וזה אומר הרבה זמן בבית עם הילדים. אז מה עושים כדי שהילדים (וגם אנחנו) לא נשתגע ואפילו ננצל את הזמן הזה לזמן איכות אמיתי?


קבלו את הטיפים שלנו לסופ"ש גשום ונעים עם הילדים:


  1. זה הזמן להוציא את משחקי הקופסה מהארון!

באמצע השבוע, עם כמה ילדים בבית, פליידטים וחוגים- כמה זמן כבר יש לנו להוציא ולשחק משחק קופסה כמו שצריך? אז הנה, זמן בבית הוא הזדמנות מעולה לעשות את זה.

אבל כאן, אנחנו רוצות לאתגר אתכם. האוטומט שלנו הוא הרבה פעמים להוציא את המשחק "הכי חדש" או זה "שלא שיחקנו בו הרבה זמן", אבל אם כבר יש לכם הזדמנות לזמן משחק, תנצלו אותו כדי להתאמן על הדברים שאתם רוצים שהילד שלכם יתאמן עליהם.


אתם רוצים שהילד שלכן יתאמן על ויסות ועיכוב תגובה? זה הזמן להוציא את "דאבל" או "בלאגן"

רוצים להתאמן על יכולות חברתיות? תוציאו "מונופול" או "ינשופונים"

רוצים לשכלל יכולות שפתיות? תוציאו את "מי אני ומה שמי" או את "זמן תגובה"



כמובן שאת רשימות המשחקים המלאות לפי גילאים אפשר להוריד מהביו שלנו באינסטוש.


2. ספרים, ספרים ושוב ספרים!


כל ספר הוא הזדמנות אדירה להעשרה שפתית, לשכלול יכולות חשיבה, לפיתוח הדמיון ובעיקר- לזמן איכות אמיתי ומקרב עם הילדים שלנו! אז גם אם אתם מקפידים על קריאת ספרים יומית בבית, יום גשום שכזה מאפשר לשקוע בספר כמו שצריך. לשאול את הילדים שאלות הבנה עמוקות, להרחיב ידע עולם ביחס לתוכן העולה בספר, ולשאול שאלות הבעה דעה ולעלות סוגיות רגשיות וחברתיות שהספר מזמן.



בהיילט שלנו ספרים מומלצים תוכלו למצוא עוד רשימות של ספרים מומלצים על פי גילים.


3. עבודות בית- לא למבוגרים בלבד!


יש לנו נטייה לחכות שהילדים ישקעו במשחק או בטלוויזיה כדי להתפנות לבצע את מטלות הבית. אבל אנחנו רוצות להציע לכן כיוון אחר- לשלב את הילדים בעבודות הבית, וכן, בכל גיל!

ילדים נהנים לבצע מטלות של מבוגרים. הם מרגישים מועילים, עצמאיים ושהם חלק משמעותי וחשוב בהרכב המשפחתי שלכם. תשלבו אותם בזמן שלכם במטבח- באפיית עוגה או בטיגון שניצלים. תזמינו אתכם להכניס אתכם בגדים לכביסה או לתלות. ואם יש לכם אפשרות, תתנו להם תפקיד ייחודי בבית כמו למשל להיות אחראיים על מתן אוכל לחיית המחמד או השקיית העציצים.



4. זמן למשחק חופשי- משחקי הרכבה ודמיון


ילדים נהנים מאוד ממשחקי בנייה והרכבה חופשיים כמו מגנטיים, קוביות או חלקי לגו, וגם ממשחקי דמיון חברתיים. אבל, לפעמים הם צריכים אותנו כדי שננגיש להם את המשחקים האלה, שקצת נשכחים בצד בשגרה.

זה הזמן להוציא והביא למרכז הבית את קופסת המגנטים הגדולה, תניחו אותה בסלון ותראו איך הקסם קורה. לפעמים ההנגשה והזימון עושים את כל ההבדל.

אצלכם בבית הילדים אוהבים משחקי דמיון? תסדרו את המטבח שלהם באופן מזמין, תוסיפי להם אביזרים ישנים שיש לכם בבית- צרור מפתחות ישן, ארנק, שלט ישן. אביזרים מגוונים עוזרים לפתח את המשחק לכיוונים חדשים!


5. ומה עושים רגע לפני שכולם משתגעים?


לכל אחד מאיתנו יש את הדבר הזה שמרגיע אותו. אצל אחד מאיתנו זה יהיה לשמוע מוזיקה, אצל השני לנקות ואצל אחר לאפות במטבח. גם לילדים שלנו, לכל אחד מהם, יש את הדבר הזה שמרגיע אותו. החוכמה היא לדעת לגלות אותו, ורגע לפני שהם מתפרצים לדעת לזמן להם אותו.

יש ילדים שפריקת אנרגיה כמו מסלול מכשולים תעשה את העבודה, יש ילדים שזמן יצירה וצביעה בפרט יותר מרגיעים, יש ילדים שאפילו פוס משחק לזמן משחק באמבטיה יכולים לעזור להם להירגע. רגע לפני שאתם מזהים שזה קורה, תעזרו להם להירגע ותציעו להם את הדבר הזה שמרגיע אותם.


*בתמונה- דורון עושה את הדבר שהכי מרגיע אותה, אופה להנאתה במטבח.


שבת חורפית ונעימה בקרב המשפחה,

יוכי וסיון

 

תכנית הליווי להורים לילדי הגן נפתחת ב 20.12










Comments


bottom of page